Sunday, June 27, 2010

aku...

ape yg akan jadi pd aku 10 tahun akan datang???? yang pasti, ak mestilah graduan ijazah sarjana muda dalam broadcasting.... hihiihihihhi=)) hmmm... aku bnyak betol plan utk future nnt.... aku nak ada business.... agaknye aku ni mewarisi darah mak bapak aku kot ske berniaga... tah.. aku wase enjo business ni... income pon masyuk...hhuhuhuhuhu=p yea.. just bnyk risiko kte kne tanggung... sme bergantng pd kita sendri samada kita mampu bertahan or tak... aku sebolehnye na sambung warisan keluarga aku yg mmg pd asl berniaga..... aku nak bktikan usaha ayah aku yg start dr ZERO dlu tak sia2... aku nak teruskan...... ayah aku slalu berpesan... kalo nak berniaga, kte kne brani... brani amik n tanggung risiko.... aku slalu berpegang kata2 ayah aku.... BUKAN SENANG KITA NAK SENANG... DAN BUKAN SUSAH KITA NAK SUSAH..... yea.... bnyk yg aku dah tgk dpn mata sendri,... abah slalu pesan... "buat ape2 kita kne pikir panjang....pikir baek buruk die..." ye abah... adik dengor.... =)) aku dah tolong parents ak dr umor aku 12 tahun g.... sedikit sebnyak aku dah blajar bnyk benda... ak rase susahnye nak senang... ak rase susahnye kita bersengkang mata utk dapatkn rezeki.... yea... aku boleh berbangga sekarang... walopon tak banyak, aku dah boleh guna duet aku sendiri utk membeli keperluan aku.... yea.. ramai ingat aku belanja selama ni gne duet mama aku... tp seme 2 TAK BETUL.... ak guna duet aku kerja..... alhamdulillah... aku mampu bayar ansuran kete bulanan skg... aku mampu nak bli gadget2 idaman aku... gunakan duit spe?? duet ak,... dr penat lelah aku sendri... =) aku akn habeskan cuti2 yg aku ade dgn kerja dgn mama aku.... aku tahu ramai yg cakap... "ala...kerja dgn mak..bukan penat.." tp org tak tahu.... aku rase seme penat 2.... aku kerja dr kul 1 ptg smpai 3 pagi.... aku kne marah kalo buat silap... dipotong gaji kalo lambat.... aku rase seme 2... xd istilah "anak tokey".. mama ngn abah ajar aku dr bawah.... mcm mane susa bgn pg nak g pasar cr brg... mcm mane kte ciapkan tmpt nk berniaga.... mcm mane kte nak handle keadaan ble kelam kabt.... n yg plg penting, aku dah blajar cra utk berkomunikasi dgn org.... berapa pentg keyakinan dri perlu ad utk berdepan dgn org... aku ni sorang yg workaholic...tak ramai yg mampu bertahan adakan hbgan ngn aku... tak ramai yg paham keadaan aku...ah, sme 2 tak penting..aku kne kerja kuat.. utk realisasikan cita2 aku 2..... thnx ma.... thanx abah... coz jadikan adik, zee sekarang.... hmmm.... aku just harap... ape yg aku rancang 10 tahun akn datang menjadi realiti.... aku dah pon mule kmpul duet skg... utk jadikan modal kelak.... =)) CITA2 TANPA USAHA, HANYALAH MIMPI...

p/s: renung2kan... dan selamat beramal..... =)

2 comments: