Sunday, June 27, 2010

aku...

ape yg akan jadi pd aku 10 tahun akan datang???? yang pasti, ak mestilah graduan ijazah sarjana muda dalam broadcasting.... hihiihihihhi=)) hmmm... aku bnyak betol plan utk future nnt.... aku nak ada business.... agaknye aku ni mewarisi darah mak bapak aku kot ske berniaga... tah.. aku wase enjo business ni... income pon masyuk...hhuhuhuhuhu=p yea.. just bnyk risiko kte kne tanggung... sme bergantng pd kita sendri samada kita mampu bertahan or tak... aku sebolehnye na sambung warisan keluarga aku yg mmg pd asl berniaga..... aku nak bktikan usaha ayah aku yg start dr ZERO dlu tak sia2... aku nak teruskan...... ayah aku slalu berpesan... kalo nak berniaga, kte kne brani... brani amik n tanggung risiko.... aku slalu berpegang kata2 ayah aku.... BUKAN SENANG KITA NAK SENANG... DAN BUKAN SUSAH KITA NAK SUSAH..... yea.... bnyk yg aku dah tgk dpn mata sendri,... abah slalu pesan... "buat ape2 kita kne pikir panjang....pikir baek buruk die..." ye abah... adik dengor.... =)) aku dah tolong parents ak dr umor aku 12 tahun g.... sedikit sebnyak aku dah blajar bnyk benda... ak rase susahnye nak senang... ak rase susahnye kita bersengkang mata utk dapatkn rezeki.... yea... aku boleh berbangga sekarang... walopon tak banyak, aku dah boleh guna duet aku sendiri utk membeli keperluan aku.... yea.. ramai ingat aku belanja selama ni gne duet mama aku... tp seme 2 TAK BETUL.... ak guna duet aku kerja..... alhamdulillah... aku mampu bayar ansuran kete bulanan skg... aku mampu nak bli gadget2 idaman aku... gunakan duit spe?? duet ak,... dr penat lelah aku sendri... =) aku akn habeskan cuti2 yg aku ade dgn kerja dgn mama aku.... aku tahu ramai yg cakap... "ala...kerja dgn mak..bukan penat.." tp org tak tahu.... aku rase seme penat 2.... aku kerja dr kul 1 ptg smpai 3 pagi.... aku kne marah kalo buat silap... dipotong gaji kalo lambat.... aku rase seme 2... xd istilah "anak tokey".. mama ngn abah ajar aku dr bawah.... mcm mane susa bgn pg nak g pasar cr brg... mcm mane kte ciapkan tmpt nk berniaga.... mcm mane kte nak handle keadaan ble kelam kabt.... n yg plg penting, aku dah blajar cra utk berkomunikasi dgn org.... berapa pentg keyakinan dri perlu ad utk berdepan dgn org... aku ni sorang yg workaholic...tak ramai yg mampu bertahan adakan hbgan ngn aku... tak ramai yg paham keadaan aku...ah, sme 2 tak penting..aku kne kerja kuat.. utk realisasikan cita2 aku 2..... thnx ma.... thanx abah... coz jadikan adik, zee sekarang.... hmmm.... aku just harap... ape yg aku rancang 10 tahun akn datang menjadi realiti.... aku dah pon mule kmpul duet skg... utk jadikan modal kelak.... =)) CITA2 TANPA USAHA, HANYALAH MIMPI...

p/s: renung2kan... dan selamat beramal..... =)

saat aku tertawa di atas semua
saat aku menangisi kesedihanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang

selama aku masih bernafas
masih sanggup berjalan
ku kan slalu memujamu

meski ku tak tahu lagi
engkau ada di mana
dengarkan aku ku merindukanmu

saat aku mencoba merubah segalanya
saat aku meratapi kekalahanku
aku ingin engkau selalu ada
aku ingin engkau aku kenang



mood: JIWA-JIWA... =))

K.O.S.O.N.G!!!!!

2 yg aku rase skg.... mmmm.... kosong n lonely.... donno why... lately ni aku slalu melayan prasaan sowg2.... aku bnyk berfikir... aku bnyk merancang... yea.. merancang mase depan aku... =)) aku tak tahu knp aku wase jiwa aku kosong sgt skg..... aku susa na gelak... aku jd xhappy... aku tak tahu ape yg aku nak.. hmmm.. mcm separuh dr jiwa aku dah terbang.... hmmm....

love dis..

Aku sakit
Bila menatap matamu
Sadarku bahwa engkau bukan milikku

Aku sakit
Bila ku mengagumimu
Sadarku kau tak pernah mengagumi ku

Bangunkan aku dari tidur panjangku
Sadarkan aku dari mimpi tentangmu
Ku salah bila ku berharap padamu
Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku

Kau tak tau perasaan ku
Dan ku tak mau kau tau

Aku sakit
Jika kau tau hatiku
Karna diriku tak berarti bagimu

Aku sakit
Bilakah kau sembuhkan aku
Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungki
n


love dis song.. Wali band nyanyi...aku tau lgu ni dr sorg kawan aku lst year...sangat meaningful lirik die...ak xau npe tiap kali dgo lagu ni aku jd sedey...mmm... tah la... lagu ni sgt kne ngn diri aku skg.... hmmm....

Thursday, June 24, 2010

lastly.....


setelah meneliti sedalam2nye ape yg diperkatakan oleh namy, aku akhirnye bersetuju...aku takkan post lagi post2 yg berkaitan antara aku dan DIE....bak kate namy, lebih ramai yg tak suka tgk kami bahagia dr tgk kami bahagia.....mmg betol kate namy... ramai yg TAK senang tgk kte gembira..... kadang2, alam siber ni penyebab pergaduhan besar.... yea... sbb blog kite ley gado.... sbb fb kte ley gado.... hmmmm.... diikut an hati, na je aku follow namy.... delete seme,....blog, fb, ms, sme la..... mmmmm.... tah la... kadang2 bosan... bosan dgn org yg owez na stalk kite.... na tahu pasal kite.... hmmmm.... aku na tegaskan satu benda kt sini.... INI BLOG AKU..... AKU BOLEH TULIS APE YG AKU NAK.... segala yg aku tulis, adalah ape yg aku rase.... so, sape2 jgn na memandai2 na relate ngn pape.... pasal "status" aku..... ssa aku na jelaskan.... bila aku kate ak SINGLE, orang xpacaye... ble aku kate aku TAKEN, org kate aku "player"..... mmmm... so, korang decide la sendri... just, hati aku memang milik "seseorang" skarang..... ingin aku TEGASKAN!!!! die bukan budak college aku.... mahupun sape2 yg slalu keluar dgn aku.... siape die??? biarlah rahsia... aku xna, nnt if aku gtau spe die, nnt relation kteowg pts camtu je.... hmmm.... jst... si die dah ada yg punye.... hati die dah terisi dgn org lain.... hmmmm.... ape aku rase??? mmm... dah tentu aku sedey.... tp na wt cmne... aku redha je... aku just bole follow the flow..... tp sakit.... sakit bile pikir die bkan utk aku.... hmmmm..... kadang2, aku wase give up sangat.... tp, aku x snggup hilang die... aku x sanggup tgglkan die....hmmmmm ...sabar la zee... kuatkan dri.... tabahkan hati.... hmm.... bdw, i rely miss namy rite now..... namy, cpt2 la lek.... aku na jmpe ko!!!!

Monday, June 21, 2010

M.E.R.E.K.A






Friends are one who care for you, love you,
they are the one who share their secrets with you.

Friends are those who cry, when you are crying,
they laugh when you are laughing.

Sometimes they make you angry, sometimes they make you sad,
but don’t want you to get in trouble.

Friends are like diamonds,
who make you feel glow and happy.

They show us the right way,
they love us the most.

i love u guys........

FRIEND FOREVER....


cik NAMY SANDERS!!!!!


AKU RINDOOO KO LA GILE!!!

Sunday, June 20, 2010

Maybe I wasn't asking you to love me, maybe I was asking you to understand, because for so long I've been hurt and for so long you've ignored it, and maybe it is bad timing, but maybe, I don't care. I've been here all along just waiting, waiting for you to notice, waiting for you to care.... Waiting for you to say that you've been waiting too, and you haven't and maybe you never will or maybe you're afraid to..... But it all hurts the same, and in the end, I'm the one that's left broken and when I lay down to sleep, I'm still the one crying, so screw the bad timing.... I've loved you then, like I love you now, like I probably always will...
aku banyak berfikir lately ni.... tentang macam2 hal... tentang aku.. tentang family aku.. tentang kawan2 aku... tentang semua... ak tak tahu knp aku cpt touching lately ni.. aku cepat nangis... aku kuat terasa.... aku jadi lemah.. entah la... kadang2... aku rase lonely... lonely sgt2... mjur aku ade family aku... ak ade anak2 buah aku..... aku wase kosong sangat.... jiwa aku kosong... aku give up dengan banyak bnd... aku dah tak kat.. aku lemah.... aku tak ade sape2.... aku fikir2.... kuat lagi ke aku utk tempuh semester depan??? mampu ke aku hadapi segalanye seorang diri?? mampu ke aku buat semenye???mampu ke??? aku tak dapat jawab... sebab... smpai sekarang ak masih berfikir.........

Friday, June 18, 2010

jangan ungkap perkataan "rindu" jika kita merinduinya....
jangan ungkapkan perkataan "sayang" jika kita tidak menyayanginya.....
jangan ungkapkan perkataan "cinta" jika kita tidak pernah mencintainya...

Thursday, June 17, 2010

How can i explain my love for you?
Even in just a second or two?
How can i just say i love you?
If I’m just as worried as you...

If i did really say i love you would you believe it?
or i have to show it so you’ll realize it....

If you don feel the same way,
I'll Just go turn my back and never reveal my face....
i just wanted you to know that i loved you,
in any kind of way.....

If you break my heart that’s ok...
but make sure you have to stay out of my way...

I just want to love you like everybody else does...
i just want to love you…

I Love You!!!!!!!

Wednesday, June 16, 2010

My heart is broken, I don’t sleep at night...
My heart is broken, no more holding you tight...
My heart is broken, tears run down my face...
My heart is broken, feeling like I’m running in place...
My heart is broken, why cant you see....
My heart is broken, there is no more of me...
My heart is broken, torn in two.....
My heart is broken, because of you....
I feel pain every day...
its hard to make it go away...
I lie in bed at night and cry,
telling myself that I’ll get by...
as tears run down my cheek,
I can hardly speak..
I feel so weak...
nobody knows the pain i feel...
but it is very real,
so as i lye in bed tonight...
I tell myself everything is alright,
because i know i can make it through another day...
Just trying to fight the pain away......
Real loss only occurs when you lose something that you love more than yourself....

Monday, June 14, 2010

for you!!

i dedicate this to: NORSHAHIDA BT NOOR ZERI..

I love you more and more each day...I need you more than words can say..
I'm missing you with all my soul..
The days have passed, I've lost control...
My heart stops beating when you smile...I'll die for you, this pain's worthwhile....

Whether you love me, whether you care...
I need you to know, I'll always be there..
When you're sad and falling apart..
When that one special person breaks your heart...

On nights when you cry yourself to sleep..
On days when it stings, when it cuts so deep...
Every second you swear you'll never live again..
Every hour when you feel you have no friends..
When all you can feel in your eyes are the tears...
When your hands are shaking and you're surrounded by fears....
On days when all you feel is the pain....
When the one you love says it can't be the same...
I promise you now, I'll always be here...

When all you need is a friend, I will always be near...
Some people feel they have no one at all..
Like their world is breaking and they can't help but fall..
Let me tell you right now, I've felt that same way...
And in ten years from now, in five, in a month, or today...

I will still love you...
I will still stand beside you...
I will still be there for you...
To talk,
To listen,
To cry,
To care,
To just believe,
No matter what they say,
turn around and
Behind you is where I will stand:
Forever to catch you,
Forever your friend......

So when you feel like your world is about to end
Just call out my name
And I will be there.......
because...
i will always there for you....




P/S: we gonna be fwen forever!!!! this i pomiz you!!
maafkan i sayang.....maafkan i kerana i tak pernah sempurna untuk u.... maafkan i kerna i bukan yang terbaik untuk u.... maafkan i kerana menyusahkan u sayang....maafkan i...... maafkan i ble u terpaksa melayan baran i ni.... mmm.. maafkan i sayang... bertahan lah selagi u mampu sayang.... if one day u tak mampu lagi melayan baran i, tgglkan i sayang... i taknak jadikan u mangsa marah i... i xnak u benci i... sbb i terlalu cintakan u....

motip???

aku tertanya2 dengan diri aku...memang habit manusia ata ape....bile kite dah hilang someone tu, br la kte sedar kite perlukan die...knp bile dah hilang br nak sedar?? aku bukan na mennding jari pada sape2... bende ni sendiri penah jd dalam hidup ak...aku sendri pon penah menyesal dlu...menyesal kerana salah membuat keputusan.... tp itu seme dulu... ak tibe2 terpikir pasal seme ni balik lpas aku dpt text dr ex ak smlam... knp ble die dah nmpk aku epy dgn org lain, br die dtg pd aku??? knp dulu masa aku single die xdtg?? knp ble die tahu aku happy br die datang?? motip?? na keruhkan relation aku???mmm.. tah la... memang benar ape yg orang ckp...kite takkan sedar kewujudan seseorang yg selalu disamping kite...hinggalah kite kehilangan die.... mmmm... ak hanya mampu doakan kebahagian kau.... aku xmampu utk mencintai drimu semula... aku xmampu..dan aku tak mahu... maafkan aku.... sesngguhnye...pengalaman mengajar kte erti hidup,.. dan kau dah mengajar aku erti hidp... terima kasih.... ka dah ajar aku erti kejujran dalam perhubngan.. terima kasih... maafkan aku....aku tak mampu menduakan cinta aku,...mngkin sbb aku tak lagi se"PLAYER" dlu......aku tak nak salah mbat keputusan.. dan aku taknak ulangi kesilapan aku... aku bahagia kini... dan aku harap relation aku ni kekal... kerna aku tak mampu teruskan hidp aku tanpa DIE... aku nak hargai DIE selagi die bersama aku.... aku tak nak nnt ak menyesal... menyesal kerana kehilangan DIE....