Friday, May 14, 2010

kerana ADAMAYA.....


Lately ni aku memang gile tgk cte adamaya…..memang dlu aku xsempat tgk dr mula…tp,aku khatamkan lek dgn tgk kt tv3.com….aku memang gile tgk cite ni….aku abeh an tgk episod2 yg lps 3 lam mase 3 ari….org tgk sibuk2 nak stdy,aku stdy adamaya……uhhhuhuhuhuJ aku tertarik ngn cite adamaya ni sebab aku suke ngan jalan cite die yg simple tp d moral die…..aku tertarik ngn amani yg licik n petah bercakap…comel betol budak tu…. Aku tol2 feeling layan cite ni…sampai terbawak2 watak seedy adam 2..huhuhuhu:p

Aku sedar something dalam cerita ni…walau macam mana kite syg someone tu pon,kalau die syg org lain,kite tak mampu buat ape2….yg kite boleh buat just sabar n tawakal je….aku nak jadi macam adam….sabar sangat2…cuba sedaya upaya die untuk pertahankan cinta dan perkahwinan die….sabar melayan kerenah maya yg tah ape2…sowang yg penyayang,pemurah,baek ati….. kadang2 aku terpikir…ade ke manusia sebaek adam kat dunia reality?? Ade ke orang sesabar die???aku nak jadi sesabar adam dalam menghadapi sebarang rintangan….aku na jadi setabah adam dalam meghadapi situasi bile ade orang ke-3 dalam sesuatu hubungan….aku na jadi penyayang macam adam….walaopon die tahu maya tak pernah sayang die, tp die tetap syg maya…..tp, kesabaran seseorang sentiasa ada batasnye…sesabar mane pon si adam, akhirnye die mengalah jugak…mengalah dengan hubungan yang die sendiri tak tahu mane penghujungnye…… tp, kesabaran sesorang itu akn mendapat balasan sendiri bile maya akhirnye pilih die… J

Aku taknak jadi macam maya…terpaksa memilih antara 2…..tak tahu yang mana kaca dan mana permata…..tak tahu mana yg betol,mana yg salah…tak tahu menilai kebaikan adam….buta dengan fantasi bersama dani…lupa tanggungjawab pd ank dan suami….dan just sedar segalanye lepas hamper hilang adam… sek bek la die sedar….mcm mane cinta itu buta utk menilai seseorang…aku taknak jd mcm maya yang buta menilai erti cinta sebenar……. Tp glad akhirnye die sedar yg adam yg terbek utk die…. J betape kesabaran adam dah bukak pintu hati die… J

Dani….karekter yg sgt2 aku benci….perosak rumah tangga orang….still na merebut maya walopon tahu maya da berpunya…aku taknak jd mcm dani yang lupa tanggungjwb sebab cinta…tapi, aku kagum satu benda tentang dani ni….die sanggup buat ape je utk mpertahankan cinta die pd maya….die sanggup menunggu utk maya….tapi cinta die pd maya yg ikot emosi 2 akhirnye dah makan diri die..

Yea, tol kate syg aku…aku dah gila tgk cite ni….yeap…aku suke ngt cite ni…..simple…tp meaningful… and sometimes aku rase die berkait dgn hidup kite sehari2….bagi aku,cinta itu tak buta….bg aku,kite yg buta utk menilai cinta….cerita ni mengajar aku untuk MENGHARGAI SESEORANG ITU SELAGI DIE MASIH DISISI KITA SEBELUM DIE PERGI MENINGGALKAN KITA…….

p/s: gonna miss amani after dis..

No comments:

Post a Comment