Friday, May 28, 2010

if i reach for your hand,
would you hold it??
if i hold out my arms,
would you hug me???
if i go for your lips,
would you kiss me???
is i capture your heart,
would u ever love me??????
im keep thinking......
have you ever think bout wut did i feel???????
NEVER......
sudah-sudahlah zee....

Monday, May 24, 2010


for u see... each day i love u more and more..... today MORE than yesterday.... n LESS than tomorrow....

sayang.....

i glad to have you.... as my lover... as my friend.... you are everything that i need.... you are the sun, the air that i breath.... without you, my life wouldn't be the same.... pliz.... pliz, don't go away.... n if you go.... pliz.... don't forge to bring me with you...... coz i can't live without you....

Friday, May 21, 2010

IM SORRY SAYANG....

Wednesday, May 19, 2010

im rely deeply in love wif YOU sayang....

Friday, May 14, 2010

KENAPA AKU SAYANG DIE?????

Aku sayang die sebab:
  • Die faham dengan kerja aku yang sek sibuk je memanjang…
  • Die faham bile aku dapat je kol dr “bos” suh gi kije,on d spot aku kene gi kije..[kdg2 aku rase mcm aku ni doctor/polis….bab dpt je kol,kne jalankan tugas..huhuhuh :D]
  • Die faham dengan keadaan aku yg xcukup tido….[aku ni pntang ade mase,asyik tidoo je :p]
  • Die faham dengan situasi keluarga aku…
  • Die kenal family aku…
  • Die tahu menilai mane baek mane buruk..
  • Die selalu buat aku gelak…
  • Die tahu mcm mane nak tenangkan aku time aku sedey..
  • Die tahu mcm mane nak tackle hati aku…
  • Die care pasal aku..
  • Die selalu teman aku…
  • Die tahu banyak kekurangan aku..
  • Die selalu buat suare annoying bile nak pujiuk aku if aku marah kt die….
  • Die selalu tolong aku…
  • Die owez ade dengan aku,walopon aku TAK ADE DUET….
  • Die selalu share barang die dengan aku….
  • Die tak kedekut dengan aku…
  • Die wat peraturan “give n take”….
  • Die pandai tackle ank2 buah aku….
  • Die penyayang….
  • And yang paling penting,die dah pass ujian yg selalu orang lain fail…..die rapat and da tackle ank buah aku yg plg rapat dgn aku, Adib….. :) [aku biasanye akan reject “someone” 2 bile adib pon reject org 2….sebabnye, aku ni rapat dgn adib..mane2 aku pegy, slalu die ade..kalo adib pon xsuke org 2,n org 2 pon xrapat dgn adib, mcm mane aku nak suke…. :p tp die dah lulus dengan jayanye…. Tahniah syg.. :) ]

p/s: terlalu bnyk lagi sebab knp aku syg die….die terlalu istimewa…. I LOVE YOU SAYANG!!!!!

SUATU KETIKA DI KEDAI MAKAN......

Sedang aku asyik menjamu selera, bermenukan tomyam, kalian ikn msin, bersama telur dadar, dietemani sotong celup tepung dan ayam goring kunyit, bertambah enak dengan air tembikai…..sedang aku asyik menyuap nasi,tibe2….

Die: you, you minum air ape??

Aku: tembikai..np??

Die: tak de ape….dahaga la…na sikit…[smbil mengambil air aku dan terus minum]

Aku: la…np xorder lain??[sambil mencari2 akk tukang order]

Die: owg mintak sikit je!!!KEDEKUT!!![sambil meletak air tembikai itu di hadapan aku]

Aku: ha??[dengan terpinga2]

Die: uh….mintak sikit pon ah xboleh skang ni..KEDEKUT!!!

Aku: larr…awk ni kenape?? Mksud saye td, kalo awok dahage,order la air lagi…bukan kedekut xbg minum….awok ni….

Die: ah…awk KEDEKUT….ikot sape tahu…

Aku: erk??

p/s: yang, u selalu cmni kan….huhuhuhu..lawak la…selalu salah paham….tp tomei la.. :p skg awok slalu gni an…ske pgl I kedekut bagai….padahal I tnye je kott… mcm2 u ni syg… u ni COMEL YG ANEH syg….

kisah di MEGAMALL....

Aku, DIE n ekin telah ditugaskan oleh mama aku utk membeli barang kt mega….pas beli barang yg dipesan 2,DIE nak pegy tandas..aku n ekin tggu la dekat area yg jual jeruk2 tu…aku rase dahaga n order la air honeydew.. selang bape minit pas 2, die pon usai melepaskan hajat….kami bertiga terus jalan kua nak balek….

Aku: ekin,nak tak air ni??besh…[sambil minum dgn rakusnye]
Ekin: tak pe la zee…zee minum la….[sambil mbls mdg fakhrul]
Aku: oke…yang, u na tak air ni??
Die: tak pe la u… u minum la….
Aku; oke… :) srrooot2........[aku menghabeskan air 2 dan buang lam tong sampah]
Die: ceessss….td pelawa sangat orang minum…pas tu minum sampai habess…..KEDEKUT!!!BURUK LAKU….
Aku: haaa..?????
Die: td offer kteowg air…pas tu minum smpai abbess…bek jgn offer…
Aku: ha??? :( td kate taknak……errr…..
Die: KEDEKUT….eeee….BUDAK KEDEKUT…[smbil gelakkan aku]
Aku: td kte xna..:( [sambil mencebik]
Ekin: eeee….taknak kawan die….ZEE KEDEKUT….
Aku: ……. :(([berlalu sedey]
Mereka: hahahhahahhahaha..

p/s: KALIAN sgt suke yeeeee buli zee…ceeesss….tak bek au tak???JAHAT!!!!!

kerana ADAMAYA.....


Lately ni aku memang gile tgk cte adamaya…..memang dlu aku xsempat tgk dr mula…tp,aku khatamkan lek dgn tgk kt tv3.com….aku memang gile tgk cite ni….aku abeh an tgk episod2 yg lps 3 lam mase 3 ari….org tgk sibuk2 nak stdy,aku stdy adamaya……uhhhuhuhuhuJ aku tertarik ngn cite adamaya ni sebab aku suke ngan jalan cite die yg simple tp d moral die…..aku tertarik ngn amani yg licik n petah bercakap…comel betol budak tu…. Aku tol2 feeling layan cite ni…sampai terbawak2 watak seedy adam 2..huhuhuhu:p

Aku sedar something dalam cerita ni…walau macam mana kite syg someone tu pon,kalau die syg org lain,kite tak mampu buat ape2….yg kite boleh buat just sabar n tawakal je….aku nak jadi macam adam….sabar sangat2…cuba sedaya upaya die untuk pertahankan cinta dan perkahwinan die….sabar melayan kerenah maya yg tah ape2…sowang yg penyayang,pemurah,baek ati….. kadang2 aku terpikir…ade ke manusia sebaek adam kat dunia reality?? Ade ke orang sesabar die???aku nak jadi sesabar adam dalam menghadapi sebarang rintangan….aku na jadi setabah adam dalam meghadapi situasi bile ade orang ke-3 dalam sesuatu hubungan….aku na jadi penyayang macam adam….walaopon die tahu maya tak pernah sayang die, tp die tetap syg maya…..tp, kesabaran seseorang sentiasa ada batasnye…sesabar mane pon si adam, akhirnye die mengalah jugak…mengalah dengan hubungan yang die sendiri tak tahu mane penghujungnye…… tp, kesabaran sesorang itu akn mendapat balasan sendiri bile maya akhirnye pilih die… J

Aku taknak jadi macam maya…terpaksa memilih antara 2…..tak tahu yang mana kaca dan mana permata…..tak tahu mana yg betol,mana yg salah…tak tahu menilai kebaikan adam….buta dengan fantasi bersama dani…lupa tanggungjawab pd ank dan suami….dan just sedar segalanye lepas hamper hilang adam… sek bek la die sedar….mcm mane cinta itu buta utk menilai seseorang…aku taknak jd mcm maya yang buta menilai erti cinta sebenar……. Tp glad akhirnye die sedar yg adam yg terbek utk die…. J betape kesabaran adam dah bukak pintu hati die… J

Dani….karekter yg sgt2 aku benci….perosak rumah tangga orang….still na merebut maya walopon tahu maya da berpunya…aku taknak jd mcm dani yang lupa tanggungjwb sebab cinta…tapi, aku kagum satu benda tentang dani ni….die sanggup buat ape je utk mpertahankan cinta die pd maya….die sanggup menunggu utk maya….tapi cinta die pd maya yg ikot emosi 2 akhirnye dah makan diri die..

Yea, tol kate syg aku…aku dah gila tgk cite ni….yeap…aku suke ngt cite ni…..simple…tp meaningful… and sometimes aku rase die berkait dgn hidup kite sehari2….bagi aku,cinta itu tak buta….bg aku,kite yg buta utk menilai cinta….cerita ni mengajar aku untuk MENGHARGAI SESEORANG ITU SELAGI DIE MASIH DISISI KITA SEBELUM DIE PERGI MENINGGALKAN KITA…….

p/s: gonna miss amani after dis..

Wednesday, May 12, 2010

i will PENDEK...

I will wait for you no matter where you go
I will wait for you for however long
I will stay strong for that day I know
That someday soon will come along
That's when the waiting can be done
That's when the waiting will be done

Without you there is such an emptiness
That hasn't been filled in oh so very long
Only thoughts of what can be
Is enough to keep me hanging on
To the happiness that can come
To the happiness that will come

One day soon I will hold you in my arms
Everyday day without you will then fade away
And we will remember only this day
That was worth the price we had to pay
To find ourselves back in each others arms
And to have that, I will wait for you

p/s: i will waiting for you.....please wait for me too....

for you PENDEK...

Being here with you,
is a dream come true..
Being by your side,
my feelings I no longer hide...
Being in your arms so tight,
we walk along the beach tonight....
We start talking and laughing,
as the waves are crashing..
Along the shore,
you walk me to my front door..
And squeezed my hand so tight,
as you kissed me goodnight...
Tonight my love for you grew,
as I had my dream come true........

Sampaikan salam buat semua
Salam terakhir salam teristimewa
Kepada kau yang tersayang
Pada teman yang ku kenang
Pemergian ku ini tak dirancang

Usah bertanya mengapa aku
Mengucap salam terakhir kepada mu
Kerna waktu berputaran
Bimbang tak berkesempatan
Melahirkan kerinduan terhadapmu


Demi sebuah kenyataan
Yang amat menyakitkan
Aku yang tidak berdaya
Hanya berserah padaNya

Salam akhir
Salam yang teristimewa
KepadaNya ku memohon keampunan
MelaluiNya ku beri kemaafan
Kepadamu

Andainya aku punya waktu
Masih ku ingin mengulangi semula
Saat indah bersama mu
Sayang tak berkesempatan
Abadikan saja salam ku di ingatan

Salam ku yang terakhir


p/s: love dis song....

i hope....

I hope you miss me so much,
When you go to bed at night,
That I am all you think about,
When she turns out the light.
I hope the memory is so good,
That you can't go to sleep,
You count the times we kissed,
Instead of counting sheep.
And when you get up each morning,
I hope you still remember every our sweet moment...
because...
i want you always remember about me.....

tentang die......

aku rindu na keluar dgn die...
aku rindu na borak ngn die...
aku rindu na keluar makan dengan die...
aku rindu na dengar luahan die...
aku rindu na dengar suare annoying die...
aku rindu na karok dengan die...
aku rindu na peluk die...
aku rindu na duduk sebelah die...
aku rindu na tgk wayang dengan die...
aku rindu na g shopping dengan die...
aku rindu nak buat gile dgn die,...
aku rindu na makan cream puff dgn die...
aku rindu na men laptop die...
aku rindu na tonyoh2 muke die...
aku rindu na lpk2 dgn die...
aku rindu na ngumpat2 dgn die..
aku rindu na story mory dgn die...
aku rindu everything tentang die....

sebab....

bile die tak ade,
aku sunyi...
aku rindu...
aku rasa kosong...
aku rase tak de pape...
aku rase jiwa aku sunyi sepi.........

sebab...
jiwa aku,
hati aku,
kasih aku,
hidup aku,
semuanya TENTANG DIE.....

yang terindah...

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


p/s: PENDEK.......lagu ni untuk kamoo.....=))

I TUNGGU YOU SAYANG......

suatu ketika di trafic light...=)

Lokasi: di sebuah traffic light berhadapan SHAHPUTRA….

Masa: sekitar jam 4

Suasana: berada di dlm kereta…masing sedang melayan perasaan…

Tibe2…..

Pendek: you, R ni reverse kan??? Kalo D ni jalan kan?? [sambil tgn ligat menunjuk kea rah gear]

Gemuk: aah… [sambil masih melayan lagu yg berkumandang..]

Pendek: you, D3 ni pulak ape??

Gemuk: owh… 2 untuk nek bukit yg tinggi sederhana… cam kt TC 2 ke….

Pendek: owh….. you, dah tu 2 ni utk ape??

Gemuk: tu untuk nek bukit yg tinggi2…cam kt genting 2….

Pendek: owh….mcm ni ek??[sambil mengangkat tangan seperti membaca ikrar]

Gemuk: errrrr…… 2 tinggi sgt 2 u…lo kete nek pon terbalik….

Pendek: errrggghhhh…shut up youuuuuuuuuuuu….

Gemuk: hahahhahahhahaha [sambil menghentkkn kakinye ]

p/s: walopon hari 2 aku pd mulanye sgt badmood… last2 nye aku gelak gile balbie n mood aku terus oke….huhuhuhu=p

Friday, May 7, 2010

WHEN YOU ARE AWAY FROM ME..........

While you are away from me,
When we must be apart,
Take these words I give to you,
And tuck them in your heart....
Keep them there inside of you,
For only you to hear,
Then if you're ever lonely,
Just know that I am near.......


You are the very sunshine,
That shines into my soul...
The value of a smile from you,
Worth more than diamonds and gold....
You are the inspiration,
That causes me to soar....

And with each passing moment,
I only love you more.....

You are the song with in me,
The rhythm and the rhyme...
A song that grows much sweeter,
With the passing time.....
So take these tender spoken words,
And tuck them in your heart,
Then as long as my heart beats only for you.......