Saturday, December 26, 2009

my NeW Life....




cuti sem dah pon nak habis....aku habiskan cuti aku ni dengan teater and kije....yea..tak de la boring sangat kan....aku join kelab teater kolej....disebabkan bulan 1 nanti ade show,so kiteoramg start tarining 2 minggu sebelom masuk sem,...miss sue tak nak ganggu stdy kiteorg katenye....training aku 2 besenye start lam kul9.30 pg n akn habis kul 6...itu la rutin aku hari2...habis jew training aku terus g kije....jadual aku sangat2 pack cuti ni..sampai aku na lepak ngn membe2 pon tak sempat....mule2 dlu aku agak putus asa coz penat gile....ye la...aku balik kije kul 3 pagi..mau tak penat..huhhu...tapi lame2 da bese...n aku rase enjoy sngat2....seme ni tol2 membantu aku untuk lupekan someone....

kteowang training kt kolej...lam kelab 2,aku jumpe ramai kawan2 baru...senior2 aku...budak baru bape kerat jela.....yg sem aku just 3 orang...aku,ella n ady...mule2 tu aku segan giler...ye la...aku jumpe senior2...dah la tak penah rapat..ade tu yang tak pernah nampak pon ade....tapi makin lame aku kenal dorang,aku jadi happy....happy coz dowang sangat baek....aku jumpe scha yang memang giler2 n bek sgt2...aku jumpe baby yang sgt swit..aku jumpe zoey yang sangat baik...aku jumpe farah yang banyak tolong aku...aku jumpe k.emy yang slalu manje an aku...aku jumpe ady n ella yang satu kepale dengan aku....aku jumpe abg Azrai yang sangat2 klakar n baik...aku jumpe dayat n din..budak sem 1 yang sgt bek n encem.....huhuhuhu...aku jumpe budak2 yang wat aku ni slalu gelak....aku happy sangat2....

dowang tol2 wat aku epy....
kteowang da macam 1 family....hidup lam dunia kami...family yang dipenuhi dengan gelak tawa...family yang care each other...family yang tolong-menolong....aku happy pat jumpe korang.....kehadiran dowang tak bermakne aku da lupe bestie2 aku....aku still ngat dowang....bdw,mish uall bangat seyh..... =(( aku harap relation yang kte bina ni kekal forever.....

zee syg korang seme...
korang de besh!!!!!!!!

perasaan???


dah lama aku tak rasa macam ni...jadi tak tentu arah....jadi tak keruan...jadi teruja pada someone.....last aku rasa macam ni,5 bulan yang lepas....time aku dengan coco.....aku tak tahu macam mane perasaan niboleh timbul...macam2 aku buat untuk menafikan perasaan aku ni...tapi....mmm..perasaan mane yang boleh ditipu......aku cuba nafikan yang aku ni suke die....tapi...masalahnye,aku memang suke die...mmmm..aku pon tak tahu ape yang buat aku tertarik sangat dengan die...tah la...bagi aku,die sangat UNIK....

ada yang tertanya...ape yang ada pada die yang buat aku tertarik dengan die...mata die ke??bibir dieke??rupa die ke???rambot die ke???tapi jawapan aku,TAWA die... =))
bile die ketawa,aku dapat rasakan dunia ni die yang punya....die sangat2 comel bile gelak....aku dengar die gelak pon aku dah tergelak same....die ni baik sangat....die jujur...jujur sebagai seorang sahabat....die manja....seperti anak2 kecil....die lincah...bile aku tengok die ketawa,aku jadi bahagia....entah la...kelakar bile diingatkan....

aku cuba nafikan perasaan aku pada die...tapi,makin aku nafikan,makin aku sukakan die...so,aku amik keputusan untuk gitau die....aku tidak mengharapkan ape2....sekurang2nye,die tahu perasaan aku pada die...aku tak mengharap ape2 balasan pon...aku just xnak menyesal one day nanti if aku tak bagitahu die yang aku suka die....jd,aku amik keputusan nak gitau die 24/12 ari tu.....ari tu hujan lebat sangat...aku pon tak tahu nape aku berani gitau die....dengan tak de perasaan malu,aku bagitahu die....aku tahu...die terkejut dengan ape yang aku cakap....aku lega....dapat gitau die...walaupon aku tahu hati die milik orang lain,tapi aku tak kisah....atleast aku da gitau die...kadang2 aku terfikir...bodoh ke tindakan aku gitau die 2???entah la....tapi,alhamdulillah...kiteorang still rapat....as a friend....

to DIE: aku nak gitau yang aku memang sayangkan die...maafkan aku coz sayang die...aku harap kteowang akan jadi fwen forever.....aku harap die sentiasa hepi....aku doa kan kebahagiaan die...aku berharap...die jumpe someone yang dapat jaga die,sayang die...aku nak die hepi...aku nak tengok senyuman die,tawa die... and aku berharap agar orang yg die sayang tu takkan kecewakan die,buat die sedih and hampakan die,...coz aku tahu..die pernah kecewa,..die pernah sedih...aku just na tengok die hepi....

macam mane dengan aku????? =)) as long aku tahu die oke,die hepi,aku pon tumpang hepi...sebab aku tahu...sayang,cinta, tak boleh dipaksa....and aku tahu... walaupon kite
SAYANG OR CINTAKAN SOMEONE tu,TAK SEMESTINYE KITE HARUS MEMILIKI die...and jika kite betol2 sayang pada someone,kite akan sanggup berkorban...korbankan hati and perasaan kite....as long kite dapat tengok die gembira.....maafkan aku coz aku sayang die...aku akan cuba tempis semua perasaan tu...memang agak susah...tapi aku akan usaha.............

i Love u sayang....
=))

Wednesday, December 23, 2009

dediCate tO sOmeOne...........

hadirnya dirimu berikan suasana baru
kau mampu tenangkan aku
di saat risau dalam hatiku


lembutnya sikapmu meluluhkan hati ini
terbuai aku terlena oleh dirimu
terbuai aku dengan sikapmu....


jantung pun bergetar saat engkau ada di dekatku
mungkinkah diriku telah jatuh cinta pada dirimu????
sebisa aku mencuba untuk melupakanmu
namun ku tak bisa
kau pun selalu ada dalam hatiku


dan biarkan semua mengalir apa adanya
kerna ku yakin...

mencintai tak semestinye MEMILIKI....

memOri....

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah petanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling...

biarkan aku menjaga perasaan ini,
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
kau menjauh, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

andai akhirnya
kau tak juga kembali
aku tetap sendiri
menjaga hati

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu,

tapi kita tak mungkin bersama lagi................


Monday, December 7, 2009

DIE...

aku rindukan die....teramat2 rindukan die....tak mungkin ade sape2 yg dpt menggantikan DIE dalam HATI AKU....TAK MUNGKIN....aku ada mencari pengganti die...tp,xd satu pon yg lepas peringkat percubaan......hahhahhaha....lawak bile difikirkan...aku xfhm dengan DIE...macam mane die boleh tahan dgn aku...mcm mane die bole hidup dgn aku...n mcm mane die boleh epy ngn aku.....aku sendiri pon xphm...coz, xd sape pon mampu bertahan dgn aku seperti mane DIE dpt bertahan.....


aku xtahu...mcm mane die bole sabar ngn aku...even aku xcontct ngn die slme 2 buln????
mcm mane die still sggp menunggu???mcm mane die boleh SETIA menunggu aku setiap hari, wlopn aku xcntct die???mcm mane??sedangkan,ade setengah org 2,seminggu pon xbole na tahan...macam mane die bole tahn???aku sendri tertanye2....


aku mencari sesorg mcm DIE....
sentiasa memahami dri aku....kesibukkan aku...aku inginkan someone yg sentiasa paham dgn tanggungjawb aku sbgai ank,pkerja, n pelajar....aku still ingat...mase aku mle2 cpl dgn die dlu,aku tak punyai mase lnsng utk die....aku strt kije kul 2 ptg..n aku akn blik kul 4 pagi....mase aku, aku bnyk habiskn kt tmpt kije...ble aku ade mase,aku tido..penat...aku bknnye kije pejabat...tp...DIE xpenah bsungut pape....die xpnh ggu aku...die biarkan aku tdo...coz die au aku pnt...DIE sgt memahami...die xpnh minx lbh dr aku...DIE hnye minx aku syg die seikhlas hati aku....xpnh sekali pon die bsungut na jmp aku.. coz die au aku bz,...die tahu...ble aku d mase,aku akn jmpe die....kteowg cpl kt lam fon je...aku xpnh tgk muke die time aku cpl ngn die dlu....kteowg jmp pon pas sebulan kteowg cpl.... die trime aku seadanye...


DIE...sentiasa dgn aku...susa n senang....time aku pokai,time aku nangeh,time aku kecewa,time aku plu an smeone...die owez ade utk aku....die xksh pg bndar jln kaki ngn aku...die xksh,berhujan nek moto ngn aku...die xksh,kala aku hnye ade 5 inggit lam poket...die xpna ksah seme 2....yang hanye die mahukan,adalah aku sentiasa bsme die....kami pernah berkongsi makan,sbb xd duet.... kami pnh bjalan kaki blik ke umah ble teksi xd malam 2,time ujan...die xkisah....die xksh makn telur goreng ngn kicap..time kami xd duet mse stdy dlu...die xpnh bsungut...kenape die sabar sgt???knp??SBB DiE SYG AKU...


aku tertanye2....mcm mane org yg pns baran mcm aku mampu dpt smeone yg pnyabar macm die??saat aku mara,die bnyk mengalah...time die ngajuk,aku akn cpt2 pjuk...mgkin i2 yg buat kami serasi...
DIE everythng utk aku...die kawan aku,adk aku,kekasih aku...die segalanye utk aku...die bole jd sowg kawan yg sentiasa mjdi pdgar yg setia...die bole jd sowg adik yg sgt2 mengambil berat tntg aku...n die bole jd sowg kekasih yg romantis...mmmm...i2 yg mbuat aku terlalu syg an die....tanye la kwn2 aku...mcm mane ble kami bsma...pasti kami glak xhenti2....kami bgurau mcm kwn...die btol2 buat aku selesa..DIE buat aku jd dri aku yg sebenar....aku syg die....


DIE sentiasa tggu aku....wlopn die au aku abai an die...aku ade org len tme 2...np die sabar??knp die mash tggu aku???sedangkan,aku BODOH....bodoh sbb cr org len...wlopn aku ade die...aku BODOH....tp,aku sdar smethng....wlo BERPULUH pon "aku cari"....tak de siape yg
SETANDING DIE.....aku br sedar...saat ini,die lah satu2 nye utk aku...satu2nye yg mampu kawal aku....DIE satu2nye org yg mampu buat akusenyum....saat ni,aku xmampu senyum..aku xgmbra...coz aku tak de die....TAK DE SIAPA mampu buat aku senyum,buat aku ceria...tak ade sape....HANYE DIE yg mampu.....HANYA DIE!!!!!!!!!


terlalu bnyk sebab utk aku nyatekan knp aku syg die...knp aku cintakan die....n hanye 1 yg aku dpt kte an....TAK ade SESIAPE pon boleh GANTI tempat die DALAM HATIAKU.....tak ade sesiape pon yg mampu JADI SEHEBAT die....n aku TAKKAN CINTAKAN SESIAPA PON mcm mane aku cintakan die.......hanya die dlam hati aku...HANYA DIE.....SELAMANYE.....dan aku tahu...segala jawapan pada persoalan aku td, hanya ade 1 jawapan..... sebab DIE BENAR2 TULUS MENCINTAI AKU....





HANYA KAU YANG AKU CINTA.....TIADA YG LAEN..
nobDy Can rePLace uR PLace....
~FLufFy~


Saturday, December 5, 2009

dirimu TIADA pengganti...

Ku rindukan kamu
Ku mahu belaian manja
Ku ingin selalu di sisi kamu

Ku tak ingin berjauhan
Seharusnya kau mengerti kasih
Hanya engkau di hatiku

Andai mampuku menyentuh awan
Akan ku pinjamkan satu bintang
Dan ku pancar seri yang gemilang itu
Kasih ke wajahmu

Ku berjanji sayang
Ku menunggu dikau pulang
Membawa cintamu yang terindah

Ku rindukan kasih kamu
Ku mahu belaian manja
Takkan ku lupa cinta pertama

Takkan ku lupa dirimu..
SELAMANYA..