Thursday, October 29, 2009

KEKUATAN

KAWAN.....ble kte bicara an pasal KAWAN, kte au ke erti KAWAN 2??? aku sendri pon tak pasti... tp bg aku,KAWAN ialah SOMEONE yg owez ngn kte, xtikam blakang kte, bsame kte mase kte susah, bjaye bsme2 kte..... di satu saat, aku penat.... penat mencari KAWAN.... tp, sebenarnye aku silap... silap kerna KAWAN xperlu dicari... kawan akn hadir ngn sendirinye... disaat kejatuhan aku, masih ade hamba2 allah yg sudi bersama aku.... aku syukur sgt2.... selepas dr seme 2, aku bsyukur dengan kurnia yg telah diberian...KAWAN....mereka terima aku mgkin sbb mereka pun pernah merasai ape yg aku rasai.... DIPULAUKAN, DIPINGGIRKAN, DIBUANG, DISAKITI, DIKECEWAKAN, DITIKAM n DIKUTUK....... tp,aku xpnah menyesal...sebab, seme 2 buat aku kenal erti hidup...buat aku lbh kuat.... yg plg penting, beri aku pengalaman.... thanx korang... coz owez d ngn aku... aku syg korang.... PENGALAMAN menbuat kte LEBIH KUAT....


mereka yang bergelar KAWAN aku:



1) INTAN ESSY BAIDURIE @ YUYU
Aku pna menyakiti die...n aku juga pna disakiti die...dalam xsedar,seme 2 buat kami makin kuat....kuat hadapi semuanye...xkre btapa aku sakiti ati die, die msh menerima aku... die msih mampu t
ersenyum pd aku... die masih mampu bergurau dgn aku... wlopn aku tahu hti die sakit... die tempat aku mengadu, bergurau, menangis, ketawa, tempat aku melepas an amarahku....mmmm...betapa aku xbsyukur memiliki KAWAN seperti die.... yuyu, maaf an aku coz aku xpna menghargai ka dlu.... tp satu yg aku nak ucapkan.... zee SAYANG yuyu...thnx 4 everythng.... thnx coz owez spport me....

2)NURUL ASYIKIN @ NAMI SANDERS
die pd zahirnye sgt 'serabai'... tp otak die, sgt 'geliga'....die org yg trima aku time
aku 'ALONE'... die spport aku... die tolong aku lam study.... die bg semangat tok aku wt asemen, untuk belajar.... die bnyk da ajar aku....kdg2 aku na jd mcm die.... hidup dalam dunia die sendiri... bina kebahagiaan sendiri...betapa "BERCINTA" nye die, die xpnah abai an study... aku respect pd die.... nami, thnx coz bsame ngn aku....thnx coz bg semangat pd aku...thnx nami....

3) RABIATULADAWIYAH @ ATUL
aku pna sakiti ati die,seperti mane die skt kan hati
aku....die dipulaukan...sperti mane aku dipulaukan.... n i2 mbuat an aku pcaye...ape yg da kte wat, kte akn dpt blik..... dan aku juga p ercaya,... manusia akn berubah... berubah kearah kebaikan... n i2 yg terjdi pd die... die da bnyk brubah.. mkin kuat n dah mampu bdikari...atul, aku minx maaf coz bnyk wat salah kt ka... aku skt pon xnyesal coz rapat lek ngn ka... coz aku pon da jd mkin kuat...mcm ka...thnx coz tlg aku time aku wt asemen....thnx alot....kte akn kekal jd KAWAN....thnx....

4) MOHD YUSOF @ YOPE
yope... die sgt bnyk berubah... da rajin... na dtg claz... n s
metimes, die da pndai nasihatt an aku=) betol yope... pengalaman wat kte mkin kuat, mkin matang.... wlo pd zahirnye, die msih 'BErmulut Lucah', tp aku nmpk nmpk ade perubahan pd dri die.... aku ngn die sme2 na brubh... n d posit if thing, kami mkin rajin nak wat asemen, na blajar... thnx to nami.... pape pon yope, biar an p pon org na ckp sal kte... coz hny kite yg kenal dri kte.....

5) NOOR AZREEN @ AYIN
Budak kecik yang memiliki hati yg besar....sorg yg kuat... die xpna marah, menunjukkan btapa die marah, or bengang.... tp xbmksd die blh dipijak2... dalam kelembutan die, ade ketegasan tersendri....aku kagum dgn die... masih mampu tersenyum wlopn ade prob besar....wlo ade episod tersendri antra aku ngn die dlu, tp sme 2 xmghalang kami rapat... die da mcm adk aku... tp, kdg2 die boleh jd kakak aku... hahhaha... chiayok ayin.....

6) NOR
HIDAYATIE @ YATIE
die yg plg tua antara kami... tp perangai die, bole thn bdk2... hahahhaha... di e pon mcm nami... hidup dlm dunia die sendri.... kdg2, aku tpikir, mgkin org kelantan cm2... hahahha... tp, ble die wt karangan. fuh... ayat die amt power ye.... n mgkin org kelantan mmg cerdik... tah.... uhhuhuh... btape kami mengamuk, or bengang dengan sorg hmba allah 2, die msh g mampu gelak.... tah la... kdg2 aku rase die ni xd prasaan...mmmm mungkin la...hahahhaha









thnx korng coz sentiasa bsame aku... aku syg korang.... hop kte sentiasa bsame...harungi segalanye bsme2...n yg pasti kte BERJAYA BERSAMA2... chiayok!!

aku bersyukur padamu ya ALLAH...memberi aku sahabat yg mampu mengubah aku...lindungilah kami dari mereka2 yg tidak puas hati kpd kami...bantulah kami ketika kami memerlukan-MU ya ALLAH....
amin....




kembaLi....

cowie guys.....dah lame aku xupdate blog ni....aku teramat2 bz.....wee~~
towie2..... lam sebulan aku xupdate ni, mcm2 da jd... errr.... aku akn cerita an mlalui pict jew... na aku 2lis, cnfrm lew pnjang... huhuhuhu..... pape pon, thnx pd yg follow blog aku.
.....



FUTSAL COSMO..

aku d join futsal cosmo yg da diadakan kt college aku... aku bsame2 member2 aku, DONUT,OMI,QIB,AZIE,IKA, n MAL join saje2 ew... last2 menang no 2...hahaha.. xsngke lak... alhamdulillah....


antara pict time futsal 2....

-reza & ella-


-k.raha,ketam & reza-


-ika,k.raha & mal-

the result....


-the WINNER-


-NO2 pn jdi la...huhuu-






GAMBANG THEME PARK...



YEAH.... akhirnye pat gak aku g sne... hahahhaha... thnx to En.Pian coz da bwk kteowg pg sne....huhuhu... ilang sket stress aku pas memer
ah otak wt asemen.... huhuhhuhu... kami lpe an seketika sal study n ENJOY..... yeeaaahhh.....wlopn kaki aku akit, aku tetap ENJOYYYYY....yeeeaaaay..

antara pict2 kt sane...



-MC & OM-


-sayang dorang!!-





-MC 1 (B)


-skit dowh-


-LEBAM!!-