Saturday, December 26, 2009

my NeW Life....




cuti sem dah pon nak habis....aku habiskan cuti aku ni dengan teater and kije....yea..tak de la boring sangat kan....aku join kelab teater kolej....disebabkan bulan 1 nanti ade show,so kiteoramg start tarining 2 minggu sebelom masuk sem,...miss sue tak nak ganggu stdy kiteorg katenye....training aku 2 besenye start lam kul9.30 pg n akn habis kul 6...itu la rutin aku hari2...habis jew training aku terus g kije....jadual aku sangat2 pack cuti ni..sampai aku na lepak ngn membe2 pon tak sempat....mule2 dlu aku agak putus asa coz penat gile....ye la...aku balik kije kul 3 pagi..mau tak penat..huhhu...tapi lame2 da bese...n aku rase enjoy sngat2....seme ni tol2 membantu aku untuk lupekan someone....

kteowang training kt kolej...lam kelab 2,aku jumpe ramai kawan2 baru...senior2 aku...budak baru bape kerat jela.....yg sem aku just 3 orang...aku,ella n ady...mule2 tu aku segan giler...ye la...aku jumpe senior2...dah la tak penah rapat..ade tu yang tak pernah nampak pon ade....tapi makin lame aku kenal dorang,aku jadi happy....happy coz dowang sangat baek....aku jumpe scha yang memang giler2 n bek sgt2...aku jumpe baby yang sgt swit..aku jumpe zoey yang sangat baik...aku jumpe farah yang banyak tolong aku...aku jumpe k.emy yang slalu manje an aku...aku jumpe ady n ella yang satu kepale dengan aku....aku jumpe abg Azrai yang sangat2 klakar n baik...aku jumpe dayat n din..budak sem 1 yang sgt bek n encem.....huhuhuhu...aku jumpe budak2 yang wat aku ni slalu gelak....aku happy sangat2....

dowang tol2 wat aku epy....
kteowang da macam 1 family....hidup lam dunia kami...family yang dipenuhi dengan gelak tawa...family yang care each other...family yang tolong-menolong....aku happy pat jumpe korang.....kehadiran dowang tak bermakne aku da lupe bestie2 aku....aku still ngat dowang....bdw,mish uall bangat seyh..... =(( aku harap relation yang kte bina ni kekal forever.....

zee syg korang seme...
korang de besh!!!!!!!!

perasaan???


dah lama aku tak rasa macam ni...jadi tak tentu arah....jadi tak keruan...jadi teruja pada someone.....last aku rasa macam ni,5 bulan yang lepas....time aku dengan coco.....aku tak tahu macam mane perasaan niboleh timbul...macam2 aku buat untuk menafikan perasaan aku ni...tapi....mmm..perasaan mane yang boleh ditipu......aku cuba nafikan yang aku ni suke die....tapi...masalahnye,aku memang suke die...mmmm..aku pon tak tahu ape yang buat aku tertarik sangat dengan die...tah la...bagi aku,die sangat UNIK....

ada yang tertanya...ape yang ada pada die yang buat aku tertarik dengan die...mata die ke??bibir dieke??rupa die ke???rambot die ke???tapi jawapan aku,TAWA die... =))
bile die ketawa,aku dapat rasakan dunia ni die yang punya....die sangat2 comel bile gelak....aku dengar die gelak pon aku dah tergelak same....die ni baik sangat....die jujur...jujur sebagai seorang sahabat....die manja....seperti anak2 kecil....die lincah...bile aku tengok die ketawa,aku jadi bahagia....entah la...kelakar bile diingatkan....

aku cuba nafikan perasaan aku pada die...tapi,makin aku nafikan,makin aku sukakan die...so,aku amik keputusan untuk gitau die....aku tidak mengharapkan ape2....sekurang2nye,die tahu perasaan aku pada die...aku tak mengharap ape2 balasan pon...aku just xnak menyesal one day nanti if aku tak bagitahu die yang aku suka die....jd,aku amik keputusan nak gitau die 24/12 ari tu.....ari tu hujan lebat sangat...aku pon tak tahu nape aku berani gitau die....dengan tak de perasaan malu,aku bagitahu die....aku tahu...die terkejut dengan ape yang aku cakap....aku lega....dapat gitau die...walaupon aku tahu hati die milik orang lain,tapi aku tak kisah....atleast aku da gitau die...kadang2 aku terfikir...bodoh ke tindakan aku gitau die 2???entah la....tapi,alhamdulillah...kiteorang still rapat....as a friend....

to DIE: aku nak gitau yang aku memang sayangkan die...maafkan aku coz sayang die...aku harap kteowang akan jadi fwen forever.....aku harap die sentiasa hepi....aku doa kan kebahagiaan die...aku berharap...die jumpe someone yang dapat jaga die,sayang die...aku nak die hepi...aku nak tengok senyuman die,tawa die... and aku berharap agar orang yg die sayang tu takkan kecewakan die,buat die sedih and hampakan die,...coz aku tahu..die pernah kecewa,..die pernah sedih...aku just na tengok die hepi....

macam mane dengan aku????? =)) as long aku tahu die oke,die hepi,aku pon tumpang hepi...sebab aku tahu...sayang,cinta, tak boleh dipaksa....and aku tahu... walaupon kite
SAYANG OR CINTAKAN SOMEONE tu,TAK SEMESTINYE KITE HARUS MEMILIKI die...and jika kite betol2 sayang pada someone,kite akan sanggup berkorban...korbankan hati and perasaan kite....as long kite dapat tengok die gembira.....maafkan aku coz aku sayang die...aku akan cuba tempis semua perasaan tu...memang agak susah...tapi aku akan usaha.............

i Love u sayang....
=))

Wednesday, December 23, 2009

dediCate tO sOmeOne...........

hadirnya dirimu berikan suasana baru
kau mampu tenangkan aku
di saat risau dalam hatiku


lembutnya sikapmu meluluhkan hati ini
terbuai aku terlena oleh dirimu
terbuai aku dengan sikapmu....


jantung pun bergetar saat engkau ada di dekatku
mungkinkah diriku telah jatuh cinta pada dirimu????
sebisa aku mencuba untuk melupakanmu
namun ku tak bisa
kau pun selalu ada dalam hatiku


dan biarkan semua mengalir apa adanya
kerna ku yakin...

mencintai tak semestinye MEMILIKI....

memOri....

masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah petanda
cinta tak di sini lagi
kau tlah berpaling...

biarkan aku menjaga perasaan ini,
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi, aku takkan pergi
kau menjauh, aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meski ku lihat kini
kau di seberang sana

andai akhirnya
kau tak juga kembali
aku tetap sendiri
menjaga hati

sejujurnya diriku masih mengharapkanmu,

tapi kita tak mungkin bersama lagi................


Monday, December 7, 2009

DIE...

aku rindukan die....teramat2 rindukan die....tak mungkin ade sape2 yg dpt menggantikan DIE dalam HATI AKU....TAK MUNGKIN....aku ada mencari pengganti die...tp,xd satu pon yg lepas peringkat percubaan......hahhahhaha....lawak bile difikirkan...aku xfhm dengan DIE...macam mane die boleh tahan dgn aku...mcm mane die bole hidup dgn aku...n mcm mane die boleh epy ngn aku.....aku sendiri pon xphm...coz, xd sape pon mampu bertahan dgn aku seperti mane DIE dpt bertahan.....


aku xtahu...mcm mane die bole sabar ngn aku...even aku xcontct ngn die slme 2 buln????
mcm mane die still sggp menunggu???mcm mane die boleh SETIA menunggu aku setiap hari, wlopn aku xcntct die???mcm mane??sedangkan,ade setengah org 2,seminggu pon xbole na tahan...macam mane die bole tahn???aku sendri tertanye2....


aku mencari sesorg mcm DIE....
sentiasa memahami dri aku....kesibukkan aku...aku inginkan someone yg sentiasa paham dgn tanggungjawb aku sbgai ank,pkerja, n pelajar....aku still ingat...mase aku mle2 cpl dgn die dlu,aku tak punyai mase lnsng utk die....aku strt kije kul 2 ptg..n aku akn blik kul 4 pagi....mase aku, aku bnyk habiskn kt tmpt kije...ble aku ade mase,aku tido..penat...aku bknnye kije pejabat...tp...DIE xpenah bsungut pape....die xpnh ggu aku...die biarkan aku tdo...coz die au aku pnt...DIE sgt memahami...die xpnh minx lbh dr aku...DIE hnye minx aku syg die seikhlas hati aku....xpnh sekali pon die bsungut na jmp aku.. coz die au aku bz,...die tahu...ble aku d mase,aku akn jmpe die....kteowg cpl kt lam fon je...aku xpnh tgk muke die time aku cpl ngn die dlu....kteowg jmp pon pas sebulan kteowg cpl.... die trime aku seadanye...


DIE...sentiasa dgn aku...susa n senang....time aku pokai,time aku nangeh,time aku kecewa,time aku plu an smeone...die owez ade utk aku....die xksh pg bndar jln kaki ngn aku...die xksh,berhujan nek moto ngn aku...die xksh,kala aku hnye ade 5 inggit lam poket...die xpna ksah seme 2....yang hanye die mahukan,adalah aku sentiasa bsme die....kami pernah berkongsi makan,sbb xd duet.... kami pnh bjalan kaki blik ke umah ble teksi xd malam 2,time ujan...die xkisah....die xksh makn telur goreng ngn kicap..time kami xd duet mse stdy dlu...die xpnh bsungut...kenape die sabar sgt???knp??SBB DiE SYG AKU...


aku tertanye2....mcm mane org yg pns baran mcm aku mampu dpt smeone yg pnyabar macm die??saat aku mara,die bnyk mengalah...time die ngajuk,aku akn cpt2 pjuk...mgkin i2 yg buat kami serasi...
DIE everythng utk aku...die kawan aku,adk aku,kekasih aku...die segalanye utk aku...die bole jd sowg kawan yg sentiasa mjdi pdgar yg setia...die bole jd sowg adik yg sgt2 mengambil berat tntg aku...n die bole jd sowg kekasih yg romantis...mmmm...i2 yg mbuat aku terlalu syg an die....tanye la kwn2 aku...mcm mane ble kami bsma...pasti kami glak xhenti2....kami bgurau mcm kwn...die btol2 buat aku selesa..DIE buat aku jd dri aku yg sebenar....aku syg die....


DIE sentiasa tggu aku....wlopn die au aku abai an die...aku ade org len tme 2...np die sabar??knp die mash tggu aku???sedangkan,aku BODOH....bodoh sbb cr org len...wlopn aku ade die...aku BODOH....tp,aku sdar smethng....wlo BERPULUH pon "aku cari"....tak de siape yg
SETANDING DIE.....aku br sedar...saat ini,die lah satu2 nye utk aku...satu2nye yg mampu kawal aku....DIE satu2nye org yg mampu buat akusenyum....saat ni,aku xmampu senyum..aku xgmbra...coz aku tak de die....TAK DE SIAPA mampu buat aku senyum,buat aku ceria...tak ade sape....HANYE DIE yg mampu.....HANYA DIE!!!!!!!!!


terlalu bnyk sebab utk aku nyatekan knp aku syg die...knp aku cintakan die....n hanye 1 yg aku dpt kte an....TAK ade SESIAPE pon boleh GANTI tempat die DALAM HATIAKU.....tak ade sesiape pon yg mampu JADI SEHEBAT die....n aku TAKKAN CINTAKAN SESIAPA PON mcm mane aku cintakan die.......hanya die dlam hati aku...HANYA DIE.....SELAMANYE.....dan aku tahu...segala jawapan pada persoalan aku td, hanya ade 1 jawapan..... sebab DIE BENAR2 TULUS MENCINTAI AKU....





HANYA KAU YANG AKU CINTA.....TIADA YG LAEN..
nobDy Can rePLace uR PLace....
~FLufFy~


Saturday, December 5, 2009

dirimu TIADA pengganti...

Ku rindukan kamu
Ku mahu belaian manja
Ku ingin selalu di sisi kamu

Ku tak ingin berjauhan
Seharusnya kau mengerti kasih
Hanya engkau di hatiku

Andai mampuku menyentuh awan
Akan ku pinjamkan satu bintang
Dan ku pancar seri yang gemilang itu
Kasih ke wajahmu

Ku berjanji sayang
Ku menunggu dikau pulang
Membawa cintamu yang terindah

Ku rindukan kasih kamu
Ku mahu belaian manja
Takkan ku lupa cinta pertama

Takkan ku lupa dirimu..
SELAMANYA..

Monday, November 30, 2009

sayanG

i think about u all the time..
day and night...
your all that's on my mind...
i SWEAR...
you my everything..
coz,
there's NO a moment goes,
without me THINKING,
about YOU!!
there's only a reason...
because
I LOVE YOU!!

p/s: aBi cHentA syg...

Sunday, November 29, 2009

akU maHu kaU taHu..

Aku takut…..
Sebab Aku tak nak ada orang lain ambik hati kau….
Aku takut…..
Sebab aku tak nak ada orang lain berada dalam pelukkan kau…
Aku takut…..
Sebab aku tak nak kau sayang orang lain….
Aku takut…
Sebab aku tak nak ade orang lain ambik tempat aku…..
Aku takut….
Sebab…
Aku cintakan kau!!!!

tO mY OthEr haLf....

iM nOt perFecT…….
I will aNnoy yoU,
piSs yOu oFF,
sAy sTupiD stuff,
aNd tAke it back……..
bUt,
pUt it aside…….
deN, yOu will NeVER find a person,
a person tHat cares AND Love You mOre tHan mE!!!

Thursday, November 26, 2009

kamooo...

Ko memang JAHAT,

Ko memang TERUK!!!!!

Ko KURANG AJOR!!!

Tapi, perbuatan ko yang paling kurang ajor skali,

Ko curi hati aku!!!!!!!!!

n yang paling penting skali,

ko dah simpan hati aku!!!!

Aku benci nak cakap..

Tapi, aku tahu ape yang aku rase….

akU CINTA SANGAT kt ko!!!!!!!!!!

N i2 akan sentiasa…

fAHAM??????????????

Aku cintakan ko,

Aku tak nak hilang ko…..

Aku sayang ko!!!!

Aku cintakan ko,

Sebab diri ko tu!!!!

Ko jahat…

Coz ka da wat sowg player, jd setia….

Ko teruk….

Sbb ko pna bersama ngan orang yang teruk cam aku!!

N skarang,

Aku nak ko tahu stu benda….

Aku akan sentiasA cintakan ko!!!!!

HIDUP + MATI =KETENTUAN

Saturday, November 14, 2009

to: SOMEONE...

I love you more every day,
My name I long for you to say.
Do you know just how I feel?
Do you know this love is real?
Sometimes I wonder what you think.
When you hear my name, do your cheeks turn pink?
Do you dream about me every night?
Wish to hug me and hold me tight?
Do you think we're meant to be?
Together forever, you and me?
These are the questions that run through my mind,
Your way into my heart, you did find.
It drives me crazy as to what I should do,
Should I risk a friendship and confess to you?
Or should I keep my feelings inside,
Keep them locked up, let them hide?
I just don't know what to do anymore,
My heart it aches, my heart it's sore.
I love you more than you could know,
And I don't want to ever let you go.
So even if I'm just a friend,
I'll always love you until the end.




*hope that u know that i really Love YOU!!*

just 4 u......

I think about you all day and everyday,
I cant let you go,
for in my mind you will always stay.


I dream of you when I sleep.
I send my love to you,
and you send yours to me.
all the love you send to me I will forever keep.


I would break down and cry if I ever lost you,
your my everything,
my soul, my heart, my body and strength.
I would die without you and that's not all I'd do.


I can never let you go,
and baby you know its true.
together forever and ever.
and i love you so much and that's all i know..







Wednesday, November 4, 2009

ciNtaKU

~tO soMeoNe tHaT i LOvE!!~


I love the way you look at me
,

Your eyes so bright and blue.
I love the way you kiss me,
Your lips so soft and smooth.

I love the way you make me so happy,
And the ways you show you care.
I love the way you say, "I Love You,"
And the way you're always there.

I love the way you touch me,
Always sending chills down my spine.
I love that you are with me,
And glad that you are mine.

Thursday, October 29, 2009

KEKUATAN

KAWAN.....ble kte bicara an pasal KAWAN, kte au ke erti KAWAN 2??? aku sendri pon tak pasti... tp bg aku,KAWAN ialah SOMEONE yg owez ngn kte, xtikam blakang kte, bsame kte mase kte susah, bjaye bsme2 kte..... di satu saat, aku penat.... penat mencari KAWAN.... tp, sebenarnye aku silap... silap kerna KAWAN xperlu dicari... kawan akn hadir ngn sendirinye... disaat kejatuhan aku, masih ade hamba2 allah yg sudi bersama aku.... aku syukur sgt2.... selepas dr seme 2, aku bsyukur dengan kurnia yg telah diberian...KAWAN....mereka terima aku mgkin sbb mereka pun pernah merasai ape yg aku rasai.... DIPULAUKAN, DIPINGGIRKAN, DIBUANG, DISAKITI, DIKECEWAKAN, DITIKAM n DIKUTUK....... tp,aku xpnah menyesal...sebab, seme 2 buat aku kenal erti hidup...buat aku lbh kuat.... yg plg penting, beri aku pengalaman.... thanx korang... coz owez d ngn aku... aku syg korang.... PENGALAMAN menbuat kte LEBIH KUAT....


mereka yang bergelar KAWAN aku:



1) INTAN ESSY BAIDURIE @ YUYU
Aku pna menyakiti die...n aku juga pna disakiti die...dalam xsedar,seme 2 buat kami makin kuat....kuat hadapi semuanye...xkre btapa aku sakiti ati die, die msh menerima aku... die msih mampu t
ersenyum pd aku... die masih mampu bergurau dgn aku... wlopn aku tahu hti die sakit... die tempat aku mengadu, bergurau, menangis, ketawa, tempat aku melepas an amarahku....mmmm...betapa aku xbsyukur memiliki KAWAN seperti die.... yuyu, maaf an aku coz aku xpna menghargai ka dlu.... tp satu yg aku nak ucapkan.... zee SAYANG yuyu...thnx 4 everythng.... thnx coz owez spport me....

2)NURUL ASYIKIN @ NAMI SANDERS
die pd zahirnye sgt 'serabai'... tp otak die, sgt 'geliga'....die org yg trima aku time
aku 'ALONE'... die spport aku... die tolong aku lam study.... die bg semangat tok aku wt asemen, untuk belajar.... die bnyk da ajar aku....kdg2 aku na jd mcm die.... hidup dalam dunia die sendiri... bina kebahagiaan sendiri...betapa "BERCINTA" nye die, die xpnah abai an study... aku respect pd die.... nami, thnx coz bsame ngn aku....thnx coz bg semangat pd aku...thnx nami....

3) RABIATULADAWIYAH @ ATUL
aku pna sakiti ati die,seperti mane die skt kan hati
aku....die dipulaukan...sperti mane aku dipulaukan.... n i2 mbuat an aku pcaye...ape yg da kte wat, kte akn dpt blik..... dan aku juga p ercaya,... manusia akn berubah... berubah kearah kebaikan... n i2 yg terjdi pd die... die da bnyk brubah.. mkin kuat n dah mampu bdikari...atul, aku minx maaf coz bnyk wat salah kt ka... aku skt pon xnyesal coz rapat lek ngn ka... coz aku pon da jd mkin kuat...mcm ka...thnx coz tlg aku time aku wt asemen....thnx alot....kte akn kekal jd KAWAN....thnx....

4) MOHD YUSOF @ YOPE
yope... die sgt bnyk berubah... da rajin... na dtg claz... n s
metimes, die da pndai nasihatt an aku=) betol yope... pengalaman wat kte mkin kuat, mkin matang.... wlo pd zahirnye, die msih 'BErmulut Lucah', tp aku nmpk nmpk ade perubahan pd dri die.... aku ngn die sme2 na brubh... n d posit if thing, kami mkin rajin nak wat asemen, na blajar... thnx to nami.... pape pon yope, biar an p pon org na ckp sal kte... coz hny kite yg kenal dri kte.....

5) NOOR AZREEN @ AYIN
Budak kecik yang memiliki hati yg besar....sorg yg kuat... die xpna marah, menunjukkan btapa die marah, or bengang.... tp xbmksd die blh dipijak2... dalam kelembutan die, ade ketegasan tersendri....aku kagum dgn die... masih mampu tersenyum wlopn ade prob besar....wlo ade episod tersendri antra aku ngn die dlu, tp sme 2 xmghalang kami rapat... die da mcm adk aku... tp, kdg2 die boleh jd kakak aku... hahhaha... chiayok ayin.....

6) NOR
HIDAYATIE @ YATIE
die yg plg tua antara kami... tp perangai die, bole thn bdk2... hahahhaha... di e pon mcm nami... hidup dlm dunia die sendri.... kdg2, aku tpikir, mgkin org kelantan cm2... hahahha... tp, ble die wt karangan. fuh... ayat die amt power ye.... n mgkin org kelantan mmg cerdik... tah.... uhhuhuh... btape kami mengamuk, or bengang dengan sorg hmba allah 2, die msh g mampu gelak.... tah la... kdg2 aku rase die ni xd prasaan...mmmm mungkin la...hahahhaha









thnx korng coz sentiasa bsame aku... aku syg korang.... hop kte sentiasa bsame...harungi segalanye bsme2...n yg pasti kte BERJAYA BERSAMA2... chiayok!!

aku bersyukur padamu ya ALLAH...memberi aku sahabat yg mampu mengubah aku...lindungilah kami dari mereka2 yg tidak puas hati kpd kami...bantulah kami ketika kami memerlukan-MU ya ALLAH....
amin....